Dusør for ulovlige data

 1. Jacob Sparre Andersen avatar

  Hvori ligger forskellen på Skats og FE’s informationsindhentning? (Jeg vil ikke have noget imod det, hvis FE insisterer på at tage sig af den informationsindhentning som Skat må have brug for i udlandet.)

 2. Peter Voigt avatar
  Peter Voigt

  Martin von Haller Grønbæk og ligesindede bør læse nedenstående:

  Politiken | 14.02.2010 | Kultur | Side 14 | 725 ord | artikel-id: e1e26f09
  Debat: INTERNATIONAL KOMMENTAR: Schweiz kontra retssamfundet
  International kriminalitet er en verdensmagt, vi skal kunne bekæmpe
  Af PETER WIVEL, EUROPAKORRESPONDENT, BERLIN

  For få dage siden holdt Roberto Scarpinato, den statsadvokat, der leder mafiabekæmpelsen i Palermo i Italien, et foredrag i Karlsruhe, hvor Tyskland huser ikke bare sin forfatningsdomstol, men også landets statsadvokatur.

  Foredraget handlede om organiseret international kriminalitet. Scarpinato fortalte sine værter, at denne form for erhvervskriminalitet er vokset eksplosivt, og at den i dag er en verdensmagt.

  Scarpinato sagde, at den organiserede internationale kriminalitet er interesseret i at reducere statsmagten mere og mere og sabotere de anstrengelser, der gøres for at styrke den politiske og retlige kontrol på globalt plan.

  »Verdensoffentligheden og også politikere i mange lande ved sikkert ikke, hvilken fare der udgår fra denne dødelige virus. Man tror stadig, at organiseret forbrydelse kontrolleres af et mindretal, der lever i den kriminelle underverden uden berøringsflade med verden og det liv, ærlige borgere lever«, sagde han.

  Men sådan er det ikke. Forretningen blomstrer, fordi millioner af borgere har en interesse i de illegale varer og tjenesteydelser. De har skabt enorme retsfrie rum, hvor stærke kræfter udnytter anarkiet til egen fordel. »Resultatet er«, sagde Scarpinato, »at denne form for virksomhed udfordrer politikken.

  Derfor er demokrati og retsstat i fare på verdensplan.

  Der er skabt et legalt opererende erhvervsliv, der unddrager sig al regulering«. I DEN FORLØBNE uge har politikere på Christiansborg diskuteret, om Danmark skal følge Tysklands eksempel og købe illegale kopier af skattesnyderes bankkonti i Schweiz.

  Lad os derfor repetere. Schweiziske banker forvaltede i 2008 formuer for 3.400 milliarder euro. Af dem tilhørte 1.900 milliarder euro kontohavere, der har adresse i andre lande end Schweiz. Beløbet er så stort, at det svarer til ca. 12 gange det danske bruttonationalprodukt.

  Der er selvfølgelig kontohavere, som har legale grunde til at anbringe penge i Schweiz. Men en væsentlig del af pengene, herunder også en pæn portion af dem, der er indsat af folk med adresse i Schweiz, skal utvivlsomt undgå andre nationers og deres retsvæsens søgelys.

  De kriminelle kontohavere kan omfatte alt fra ma-fiabosser i lande som Rusland, Kina eller Italien. De kan tælle diktatorer, der systematisk udplyndrer eller har udplyndret deres undersåtter; forretningsfolk, der vil skjule deres indtægter; eller banale skattesnydere, der skader deres egne lande og læsser enorme ekstra byrder over på de skuldre, der har sværest ved at bære.

  Schweiz har været en sikker havn for den organiserede kriminalitet, som Scarpinato talte om i Karlsruhe. 30 til 40 af de schweiziske banker, herunder storbankerne UBS, HSBC Private Bank og Credit Suisse, har hvervet udenlandske kunder, der vidste, at de unddrog deres eget skattevæsen milliarder. USA, Frankrig og Tyskland er nu ved at rulle disse sager op.

  Ethvert udenlandsk skridt, der kan afsløre denne kriminalitet, måske endda inddæmme den og dermed styrke retssikkerheden internationalt, kommer som sendt fra himlen.

  SCHWEIZ magter ikke at foretage sig noget som helst selv, når det gælder om at gøre op med et banksystem, der ikke vil forstå sit eget ansvar. Schweiz ledes af en magistratsregering uden væsentlig myndighed.

  Et legalt opgør med den højhellige bankhemmelighed vil utvivlsomt blive lagt ud til folkeafstemning og stemt ned.

  Derfor er de bankansatte, der kopierer mistænkelige konti i schweiziske banker, uanset deres individuelle motiver, i lige så høj grad retssamfundets hjælpere som dem, der med fare for deres liv informerer politiet om handel med narko, våben eller mennesker.

  De må opmuntres på enhver tænkelig måde. Deres cd-kopier er ikke tyvekoster, og aftagerne af deres kopier er ikke hælere. Det har senest Franz Rinklin, en af Schweiz’ førende eksperter i strafferet, fastslået.

  LAD OS NU ikke glemme, at bankvæsnet i USA og Europa i fjor blev reddet fra en selvforskyldt kollaps af skatteyderpenge i et sådant omfang, at de fleste vestlige statsbudgetter har oparbejdet en historisk gæld, som kommende generationer skal betale af på. Bankvæsnet skylder sin eksistens det faktum, at der findes en retsstat.

  Roberto Scarpinato sagde i sin tale i Karlsruhe, at vores demokratier og retsstat må beskytte sig mod private organisationer, der på kriminel vis forsøger at reducere statens rolle for at fremme de fås utøjlede og forbryderiske interesser.

  I kampen mod denne organiserede kriminalitet, hvad enten den styres af mafiaen i det store eller skattesvindlere i det lidt mindre, skal man ikke lytte til politikere, der taler for at mindske Danmarks eller EU’s magtmuligheder. De vil ikke folkestyrets bedste.

  peter.wivel@pol.dk

  Demokrati og retsstat er i fare på verdensplan Roberto Scarpinato, italiensk statsadvokat.

  Titel
  Stednavne TYSKLAND DANMARK
  Emneord DEMOKRATI KRIMINALITET POLITIK
  Personer
  Virksomheder

  Alt materiale i Infomedia er ophavsretligt beskyttet

  Kunden må ikke sælge, videregive, distribuere, gengive eller mangfoldiggøre materiale fra Infomedia uden særlig og skriftlig aftale med Infomedia. Overført (downloadet) materiale skal slettes efter anvendelsen og må ikke indlægges i informationsgenfindingssystemer, som for eksempel elektroniske postsystemer, databaser, fælles netværk eller lignende.

  Videreformidling

  Kunden må foretage videreformidling (ved videreformidling forstås kopiering, distribution via elektronisk post, tilrådighedsstillelse i databaser, på netværk eller lignende) af modtagne overskrift- og indledningsformater inden for kundens egen virksomhed. Al anden videreformidling af materiale fra Infomedia skal aftales skriftligt med Infomedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *