Skype opstår igen selvstændigt firma

Skype logo
Skype logo

Historien om Skype fra en ide i hovedet på Janus Friis og Nikal Zennström til salget til eBay for et kæmpebeløb på 25 milliarder kroner tilbage i 2005 er nok den mest omtalte exit i den danske IT branchen i dette årtusinde. Flere danske IT personligheder har hele deres troværdighed og karriere fuldstændigt bundet op i deres mere eller mindre (ofte mindre) tilfældige involvering med Janus Friis i forbindelse med Skype eventyret.

Nu ser det ud som om, at hele eventyret starter forfra igen. Det er nu offentliggjort, at Janus Friis og Niklas Zennström indgår i det konsortium, der i forlængelse af et stort juridisk slagsmål om patentrettigheder og andet er opstået som køberne af Skype fra Ebay. Læs mere hos VentureBeat.

Det tyder på, at Skype i dag er profitabelt med en årlige indtægter på omkring 740 mio. USD. Det nye konsortium køber angivelse 75% af aktierner i Skype, idet eBay beholder 30%. Samlet set skulle Friis og Zennström komme til at eje 14% af det “nye” Skype.

Det bliver spændende at se, hvad de to stiftere nu kan tilføre Skype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *