Henrik Franke er advokat og skal til bryllup på lørdag (in Danish)

Man lærer meget om folks forretninger og privatliv, når man sidder i en togkupe i dette tilfælde fra København til Århus. Der er næsten altid en af medpassagererne, der sidder og plaprer løs i sin mobiltelefon på et lydniveau, hvor ingen andre i kupeen kan være i tvivl, om hvad telefonsamtalen handler om. Ikke blot er det utroligt, at man i den grad udbassonerer sine egne forhold, hvilket kan være problematisk i forhold forretningshemmeligheder. Det værste er dog, at alle andre i kuppen tvinges til at høre på noget, der ofte grænser til råberi under hele togturen.

Udsagn som “lad være med at fortælle det videre” bliver absurde, når 10 andre mennesker kan høre, hvad hemmeligheden er. Jeg mener helt klart, at man ved sådanne offentlige telefonsamtaler implicit giver afkald på den beskyttelse af videregivelse af personlige oplysninger, som man eller måtte have i lovgivningen eller på blot rent moralsk.

Så jeg har således her fredag eftermiddag kørt i tog med en advokat, der hedder Henrik Franke, der skal til en domsforhandling i Aarhus, og som skal være toastmaster ved i bryllup i morgen. Og han har alle mulige holdninger til, hvorledes dette hverv skal udføres, herunder hvad Benny og Karina mener om det ene og det andet, hvilket han har underholdt hele togkuppeen med fra Høje Tåstrup til Århus.

 1. […] Joachim Breitner skriver i The trustworthy stranger om hvorvidt det er bedst at ens venner eller fuldstændige fremmede har administrator-adgang til ens data og Martin von Haller fortæller om en advokat han overhørte på en togtur mellem Købehnavn og Århus. […]

 2. […] En juridisk vinkel på højlydte mobilsamtaler i det offentlige rum hos OpenLife: Så jeg har således her fredag eftermiddag kørt i tog med en advokat, der hedder Henrik Franke, der skal til en domsforhandling i Aarhus, og som skal være toastmaster ved i bryllup i morgen. Og han har alle mulige holdninger til, hvorledes dette hverv skal udføres, herunder hvad Benny og Karina mener om det ene og det andet, hvilket han har underholdt hele togkuppeen med fra Høje Tåstrup til Århus. […]

 3. Erik Lorenz Petersen avatar
  Erik Lorenz Petersen

  Jeg oplevede for længe siden en stor byggematador- men af mindre legmelig størrelse- i CPH lufthavn underholde hele afgangshal 6 med forretnings hemmeligheder over mobiltelefonen. Han stod i et hjørne af bygningen, glas konstruktionen virkede nærmest som en megafon. Det lød spontane klapsalver fra det meste af hallen dan han sluttede af med “det bliver mellem os…” 🙂

 4. Mads avatar

  Jeg oplevede for nyligt at sidde sammen med en fyr i toget fra Jylland til Kbh. Det var lykkedes ham at få udbetalt 12.000 i kontanter i banken – vist noget invalidepensionsagtigt. Og nu var han på vej til Kbh/Christiania for at bruge dem. Han tog imod bestillinger fra diverse venner (skal det være brun?), snakkede med sin mor, ringede til en pige for at sige at hun nok skulle få de 200 han skyldte hende, og ringede i det hele taget til gud og hver mand og fortalte om de 12.000 og hans tur til hovedstaden.

  Det var så skægt, men man skulle nok have været der og hørt ham. Han var lige til Bænken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *