Open source hearing cont.

I was quoted in Berlingske Tidende for the following statements (in Danish) during the Open Source hearing last week:

Advokat Martin von Haller Grønbæk, der af Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin er blevet kaldet »det nærmeste, Danmark kommer på en digital frihedskæmper«, understregede vigtigheden af, at »vi skal sikre det reelle valg« ved indkøb af software. Her vil åbne standarder efter hans mening give bedre konkurrence på et næsten monopoliseret marked.

Read the full article at http://www.berlingske.dk/it/artikel:aid=332378/. Author: Thomas Breinstrup.

Advokat Martin von Haller Grønbæk, der hører til fortalerne for brugen af open source-programmer, understregede, at verden ikke er sort/hvid.

»Det er ikke så enkelt som at være for eller imod Microsoft, for eller imod open source. Men der skal være et reelt valg. Udgangspunktet er, at den eneste måde at fremme brugen af open source-programmer og en øget konkurrence mellem leverandørerne på er ved at have åbne standarder. Åbne standarder forbedrer muligheden for det reelle valg,« sagde han.

Sværere for virus

Hvis der er flere leverandører i spil, bliver livet også surere for f.eks. virusprogrammører, som ikke længere kan udnytte, at de fleste bruger de samme programmer og derfor kan angribes ens.

»Og så skal der være fuld indsigt i, hvad programmerne foretager sig. Hvis vi en dag skal stemme elektronisk til valg, må det for Guds skyld ske med open source-programmer, så nogen kan kontrollere, hvad der sker bag façaden på programmerne. Open source skal ikke dikteres, men lukkede standarder skal heller ikke dikteres,« sagde advokaten.

Read the full article at http://www.berlingske.dk/it/artikel:aid=333898/. Author: Thomas Breinstrup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *