Ros for udholdenhed

I am quoted in an article in the 3 June 2003 edition of Børsen by journalist Dorte Toft. The article (in Danish) deals with the recent resignation of the two founders of Danish portal Jubii:

Det er snarere normen end undtagelsen i Danmark at stiftere, der sælger relativt unge IT-virksomheder, løber fra borde hurtigt efter. Jubii-stifterne Henrik Sørensen og Martin Thorborg blev imidlertid ombord i længere tid, og det høster de ros for blandt jævnaldrende iværksættere.

»Jeg har den største respekt for disse to, da de rent faktisk har bygget en virksomhed op, ligesom jeg er utroligt skuffet over, at så mange i vores generation ikke har udvist et sådant ansvar over for kolleger og investorer,« siger Nikolaj Nyholm.

Han fik selv – tilbage i de glade dotcom-dage i starten af 2000 – tilført 17 mio. kr. i risikovillig kapital til sit internetfirma Speednames.

Den gang blev helt unge internetselskaber solgt for meget høje beløb, og de oprindelige stiftere stod typisk af med forklaringer såsom, at de kun trivedes med iværksætteri.

»Jubii-gutterne har har været en signifikant bidragsyder til innovationen hos ejeren Lycos Europe, og de er blevet, selv om de også involveret i meget, som måske ikke hører til deres stærkeste sider,« siger Nyholm.

Et af de mest kendte eksempler på de unge, som solgte og relativt hurtigt forsvandt, er Tim Frank Andersen, der solgte Networkers ind til svenske Framfab, som siden røg ind i alvorlige problemer.

Han er dem, som Nyholm tænker på. Også en anden iværksætter, advokaten Martin von Haller Grønbæk nævner det navn blandt de mange, der tog pengene og gik relativt kort tid efter.

»Henrik Sørensen og Martin Thorborg tog det sure med det søde. Det hoppede ikke af, da markedet blev hårdt, men afleverer en ordentligt drevet virksomhed,« siger Martin von Haller Grønbæk.

Han og medstifterne af web-bureauet Araneum sagde selv gang på gang nej til købstilbud, men på et tidspunkt forlod han bureauet for at kunne vende tilbage til juristerhvervet i form af advokatfirmaet vonhaller.dk.

  1. Henrik Føhns avatar

    Det var sgu’ da en underlig artikel. Hvorfor skal Tim Frank Andersen hænges ud i en artikel om Jubii? Hvad med at spørge ham om, hvorfor han forlod Framfab? Og han er da – så vidt jeg ved – investor i dag. Det er vel også al ære værd. Ikke fordi jeg skal forsvare ham, da jeg ikke har noget personligt med ham. Jeg bryder mig bare ikke om at man hænger folk ud uden at de får lov til at svare igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *