More press. The Danish online

More press. The Danish online newschannel Computerworld today (31 October 2002) ran a follow up story on the standpoint taken by the nordic consumerombudsmen that so-called pop-up ads and curtain ads are illegal. The story – Advokater til forsvar for rullegardiner (Lawyers to the defence of blinds) – quotes me like this:

– Det er min vurdering, at pop op- og rullegardinannoncer som udgangspunkt ikke er i strid med god markedsføringsskik. Om annoncerne virker forstyrrende, må derfor bero på en konkret vurdering af, hvordan de bliver anvendt, siger Martin von Haller Grønbæk.

Brugerne kan selv undgå generende reklamer
Han pointerer, at der bestemt kan være situationer, hvor anvendelsen konkret er i strid med god markedsføringsskik, men at en dommer i en eventuel retssag skal medtage i sin vurderingen, at brugerne generelt selv kan gøre meget for at undgå de generende reklamer.

– Behovet for stærk forbrugerbeskyttelse svækkes i takt med, at forbrugeren har reelle muligheder for at beskytte sig selv, siger han.

– Man kan eksempelvis downloade et gratis program, der forhindrer pop op-vinduer i at åbne. Og hvis hjemmesider bliver indrettet således, at en bruger kan definere sin egen profil og fravælge bestemte annoncetyper, kan man næppe tale om, at annoncerne som sådan er generende, lyder vurderingen fra Martin von Haller Grønbæk.

Han mener således, at det kan være et afgørende elementer i en retssag, hvis et netmediet giver brugerne en reel mulighed for at uden det store besvær at vælge reklamerne fra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *